diumenge, 6 de febrer del 2011

L'escola del segle XXI. Curs de formació per a direccions de centres 1x1

1a sessió: 20 de gener 2010

La primera sessió del curs es va estructurar en dues parts diferenciades.

1a part: Les noves alfabetitzacions [s. XXI] i els nous models d'alumnat.
En aquesta sessió hem reflexionat i aprofundit sobre el nou perfil d'alumnes actuals a partir de les diferències pel que fa a la visió dels estudis que tenia l'alumnat de fa unes dècades. Altrament, també ens vam interrogar sobre si els docents havien estat capaços d'adaptar-nos a un alumnat inserit plenament en món digital, que es relaciona amb nous paràmetres i que també ha modificat el seu mode de treballar, passat d'un model acadèmic i tradicional a un altre de "politasca".
De fet com diu Prensky:
"Què volen?
No volen classes magistrals, volen ser respectats i escoltats, volen seguir els seus interessos i passions, volen crear, volen treballar amb companys col·laborativament i en projectes, volen prendre decisions i compartir el control, volen connectar amb els seus companys i entorn per compartir les seves opinions, volen cooperar i competir els uns amb els altres, volen una educació que sigui real.
Volen que el que aprenen sigui significatiu i que el temps invertit en educació valgui la pena."


2a part: Pràctica: La creació d'un blog

La segona part de la sessió la vam dedicar a la creació d'un blog. D'aquesta manera hem après la creació d'un nou recurs digital, que també ens ha de servir per lliurar les diferents pràctiques que realitzarem al llarg del curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada